Balneoterapia – care sunt aspectele de care să ții cont? Care este procedura?

În ultimul timp a început să se pună din ce în ce mai mult preț pe utilizarea factorilor naturali în anumite tratamente pentru unele afecțiuni. Printre problemele medicale putem aminti alergiile, problemele pulmonare, afecțiunile ginecologice, dermice sau reumatismale. Acestea pot fi tratate printr-un act medical de reabilitare realizat în stațiunile balneare.

Ce trebuie să știi despre balneoterapie?


Balneoterapia este o modalitate de prevenție, reabilitare și întreținere care se realizează prin resurse naturale unice, cum ar fi izvoarele termale, izvoarele minerale, nămolurile. Una dintre cele mai importante stațiuni balneare din Europa, sunt Băile Govora, care se disting prin volumul mare de apă iodurată si bromurată.

Recomandarea este ca, fiind vorba despre un tratament natural care este orientat spre profilaxie, tratament sau recuperare, acesta să fie însoțit de specialiști care pot aplica o serie de tehnici benefice în îmbunătățirea efectelor balneoterapiei.

În ultima perioadă, România a beneficiat de o ridicare a standardelor până la un nivel înalt, aceasta tradiție a tratamentului balnear ajungând să fie deja un mare fenomen care beneficiază de o deschidere din ce în ce mai mare spre public.

Băile Govora sunt o destinație importantă prin simplul fapt că activitățile din această zonă sunt practicate într-un mediu natural, într-un cadru specific, prin care sunt combătute interferențele cu agenții poluanți. La Baile Govora poți vedea clar avantajele oferite de alegerea de a te întorarce înapoi spre natură, optând pentru aceste modalități de tratament natural. Unul dintre cele mai importante avantaje care caracterizează clar Baile Govora, este că se află în apropierea unei saline. Acest lucru face ca apele să fie bogate în iod și să fie utilizate cu succes în tratarea hipertensiunii arteriale și reumatismului cronic.

Care este procedura de realizare a balneoterapiei?


Balneoterapia este realizată prin intermediul băilor cu apă din izvoarele termale, care pot fi combinate și cu nămol sau conținut medicamentos. Băile calde ajuta la stimularea sistemulului cardiovascular, la eliminarea toxinelor și oxigenarea celulară.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci înainte de a alege un tratament balnear, este să discuți cu medicul specialist și să urmezi instrucțiunile pe care ți le oferă, care fac referire la regimul de temperatură potrivit pentru corpul tău, precum și la tipul de terapie potrivit pentru tratarea afecțiunilor pe care le ai. Pe parcursul tratamentului balnear, nu trebuie să simți nicio schimbare în rău a stării tale generale, astfel încât trebuie monitorizat cu grijă absolut fiecare detaliu care va atrage atenția. Medicii de specialitate care sunt experți în domeniul kinetoterapiei, va pot ajuta cu un program cumulativ complet. Pentru a ajunge la rezultatele dorite, trebuie să fii consistent și să respecți cu strictețe programul stabilit.

Mecanismul prin care funcționează tratamentul balnear este prin acțiune termică, are un efect mecanic și un impact chimic. Efectul mecanic este datorat faptului că în apă greutatea corpului este mai mică, scopul acestui fenomen fiind acela de relaxare totală a mușchilor.

Acțiunea termică are ca efect relaxarea generală a corpului, care duce la un flux sangvin mai mare prin vase și, prin urmare, sunt declanșate procese metabolice în organism. Scăparea de toxine, scăparea de exces de calorii și recăpătarea energiei sunt efectele acestui tratament balnear.

Impactul chimic survine în urma faptului că apa este plină de minerale si elemente care se regăsesc în același timp în corpul nostru. Prin contactul cu aceasta apă, se produce un schimb prin care unele minerale trec în fluxul sangvin, îmbunătățind hrănirea și sănătatea țesuturilor din organism.

Băile Govora este o stațiune care este recunoscuta la nivel european pentru varietatea tratamentelor pe care ni le pune la dispoziție. Poți lua decizia de a beneficia de avantajele oferite de tratamentul balnear, indiferent daca ai sau nu simptome care fac să fie un semnal de alarmă. Vizitarea acestei stațiuni poate avea ca scop și prevenția si relaxarea.

Distribuie acest articol

Articole asemănătoare